Gastenboek

Het zou heel leuk zijn als je iets in mijn gastenboek zou willen schrijven:

Laat hier een bericht achter.

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.208.132.33 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
aAlison uit oostkapelle schreef op 4 april 2018 om 15:41:
hoi joke

ik moeten boekenbeurt doen bij engels, en ik dacht dan doe ik het over het boek vriendin in nood. Maar het is nog best lastig om het allemaal in het engels te verwoorden. En je mag geen tekst op de powerpoint zetten. Zou u een beetje willen helpen??
vr. 1 Wat moet ik over u vertellen?
vr.2 Wat moet ik in de samenvatting vertellen??

Nog even een vraagje: als u antwoord geeft wilt u dan dat alvast in het engels zetten? voor mij wat makkelijker!!!

vriendelijke groet Allison
heeel erg bedankt als u het wilt doen 😉
Admin-antwoord door: jokevanwinkel
Ha Allison,

Tjonge, wat moeilijk, een boekenbeurt in het Engels. Dat is vast geen makkelijke opdracht. Helaas had ik een 4 op mijn diploma voor Engels. En het is 19 jaar geleden dat ik in de examenklas zat. Sinds die tijd is mijn Engels alleen maar slechter geworden ... Dus ik kan je vraag echt niet in het Engels beantwoorden.
Je kunt niet overal goed in zijn, toch?
Maar misschien ken je iemand die je kan helpen om hetgeen je gaat vertellen in het Engels te vertalen?

Je vroeg wat je over mij kunt vertellen. Misschien kun je vertellen waar ik woon en wanneer ik geboren ben? Dit vind je op mijn website onder 'informatie over de auteur'. O ja, ik heb nog wel iets onthouden van de lessen Engels. Als Engelsen een geboortedag noemen, zeggen ze dit in de verleden tijd: was born, dus. She was born on 11-12-1981. (In het Nederlands zeggen we dan de tegenwoordige tijd (Ze is geboren), maar in het Engels dus verleden tijd. Je scoort misschien wel een extra puntje als je dit goed zegt.
Verder kun je vertellen dat 'Vriendin in nood' mijn tweede boek is en dat er inmiddels drie boeken van mij uitgekomen zijn. Naar verwachting verschijnt in september mijn vierde boek. De titel wordt 'Dit blijft mijn geheim'. Het is een boek voor de leeftijd 12+.
Mogelijk kun je erbij vertellen dat ik, toen ik het boek 'Vriendin in nood' schreef, een keer langs ben geweest op een kantoor van 'Veilig thuis' om meer te weten te komen over kindermishandeling. Zo doe ik ook onderzoek (research) tijdens het schrijven.

Je vroeg ook wat je in de samenvatting kunt zetten.
In de samenvatting zet je wat jij het belangrijkste vindt. Dat Laura bevriend is met Mirthe, maar merkt dat er iets is. Je kunt vertellen waarom Laura dat denkt en dat Mirthe uiteindelijk, na lang aandringen, toch vertelt wat er is. Je kunt erbij zeggen dat Laura heeft beloofd om er niet over te praten, maar daar spijt van krijgt en niet weet of ze haar belofte moet houden of verbreken. Je kunt zeggen wat Laura doet om te proberen om Mirthe te overtuigen en dat dat soms op ruzie uitloopt. (Zie hiervoor her boek).
En zo blijft Laura worstelen met de vraag wat ze moet doen.
Deze punten zou je verder kunnen uitwerken in je samenvatting.
Je kunt zelf bepalen of je wilt vertellen hoe het afloopt, of dat je dat liever geheim houdt.
Misschien kun je ook andere dingen in je samenvatting zetten. Bijvoorbeeld dat Laura een oppasadres heeft en verliefd is.

Succes met je boekenbeurt!
Wanneer moet je die houden?

Als je het leuk vindt om boekenleggers uit te delen tijdens je boekenbeurt, dan kun je altijd een berichtje naar me sturen. Dan stuur ik ze gratis naar je op. Dan moet ik wel weten hoeveel klasgenoten je hebt en wat je adres is. (Als je een bericht stuurt via 'contact' komt het bericht niet op de site te staan en blijft je adres privé).

Hartelijke groeten,

Joke van Winkel