Gastenboek

Het zou heel leuk zijn als je iets in mijn gastenboek zou willen schrijven:

Laat hier een bericht achter.

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.208.132.33 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Allison uit oostkapelle schreef op 26 oktober 2018 om 15:30:
hoi joke,

ken je me nog? in april dit jaar nog heb ik eens gevraagd of u wil wat informatie wil geven voor een Engels spreekbeurt over een boek. nu zit ik en de 2e en heeft nog NIEMAND die spreekbeurt gedaan 😀 🙂 !!!

maar daar voor schrijf ik niet. nu moet ik voor Nederlands een opdracht over 3 schrijvers maken. dus bent u 1 van die schrijvers. nu moet je opschrijven 'waarom' die schrijvers schrijven. ik heb op je website gekeken maar kon niet echt vind met welk doel u boek schrijft. alleen dat u het heel leuk vind. kunt u daar iets uitgebreider in zijn??

groetjes Allison

alvast hartelijk bedankt!!!!!
Admin-antwoord door: jokevanwinkel
Ha Alisson,

Ja, ik weet nog wel dat je mij een bericht stuurde over een boekbespreking in het Engels.
Wel makkelijk dat je het niet hebt hoeven doen, want een boekbespreking in het Engels is best veel werk.
Altijd fijn om een leraar te hebben die lastige opdrachten vergeet.

Wat leuk dat je me nu weer een bericht gestuurd hebt.
Je vroeg waarom ik schrijf.
Natuurlijk ook omdat ik het leuk vind. Ik vind het heerlijk om een verhaal uit te denken, maar ook om te bedenken hoe het verhaal beter kan. Ik houd er ook van om met taal en zinnen te spelen.

Maar daarnaast schrijf ik ook omdat ik hoop dat de lezers er iets van leren.
Mijn eerste en derde boek (Rumoer in groep 8 en Rumoer in de brugklas) gaan over een jongen met ADHD.
Ik ben dit boek gaan schrijven, omdat ik merkte dat veel mensen een verkeerd beeld van ADHD hebben. Sommigen denken dat het aanstellerij is, sommigen denken ook dat mensen met ADHD lastig zijn.
Ik vind het heel jammer dat sommige mensen zo denken, omdat het niet klopt. Ik wilde een boek over dit onderwerp schrijven. Het moest vooral een leuk boek zijn, maar ik hoop dat lezers na het lezen ook positiever over ADHD gaan denken. Dat ze geleerd hebben dat het geen aanstellerij is, maar een echt probleem kan zijn, maar ook dat ze gezien hebben dat kinderen met ADHD gewoon heel erg leuk zijn.
In 'Rumoer in de brugklas' gaat het ook over gebruiken van medicijnen voor ADHD. Ik wilde hierover schrijven, omdat ik merkte dat er erg veel negatieve berichten over deze medicijnen verschenen en ik wilde laten zien dat deze medicijnen soms ook heel goed kunnen werken.

Mijn tweede boek, Vriendin in nood, ben ik gaan schrijven, omdat ik las dat kindermishandeling veel voorkomt. Ik schrok daarvan en wilde er een boek over schrijven. Ik hoop dat jongeren van dit boek leren dat het moeilijk is om erover te praten, maar dat het wel beter is om dat wel te doen, omdat het niet vanzelf stopt.
Er zijn altijd mensen die je kunt vertrouwen en je kunt ook bellen met de kindertelefoon of contact opnemen met Stichting Chris.
Daarnaast wilde ik laten zien hoe waardevol een goede vriendschap kan zijn.

Mijn vierde boek, Dit blijft mijn geheim, is pas in september uitgekomen. Dit boek is anders dan de meeste andere boeken, omdat het drie delen in één boek zijn. Het gaat over drie klasgenoten die in de tweede klas van de middelbare school zitten. In elk deel is een andere perspoon de hoofdpersoon, maar de andere personen komen er ook in voor.
In deel 1 gaat het over een meisje dat gepest wordt door voornamelijk twee meiden. (Waarvan een echt de pester is en de ander meer de meeloper). In deel 2 is de meeloper de hoofdpersoon en in deel 3 de pester.
Ik ben dit boek gaan schrijven, omdat er maar heel weinig boeken zijn geschreven waarin de pester de hoofdpersoon is. Met dit boek wil ik ook laten zien dat het beter is om over moeilijkheden te praten, omdat het anders niet opgelost kan worden.
Daarnaast wil ik laten zien dat ook iemand die pest vaak een probleem heeft. Ik hoop dat lezers na gaan denken over dit onderwerp en het niet meer willen doen.
Dit boek gaan ook over meer onderwerpen, zoals: vriendschappen, verliefd zijn, logeerpartijen, enzovoort.
Ken je dit boek al? Het is geschreven voor lezers vanaf 12 jaar.

Ik hoop dat je nu genoeg weet. Anders mag je me altijd nog een bericht sturen.

Succes met je opdracht.

Hartelijke groeten,

Joke van Winkel