Over mij

Moet je een boekbespreking houden en zoek je ‘informatie over de auteur’?
Of ben je benieuwd naar wie ik ben?
Dan heb je misschien iets aan het stuk hieronder.

In 1981 ben ik geboren in Monster. Sommige mensen vinden dat een gekke naam voor een plaats en misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het ligt tussen Hoek van Holland en Scheveningen. Lekker bij het strand. Inmiddels woon ik in ’s Gravenzande. Dat ligt ook bij de kust.

Toen ik op de basisschool zat, wist ik al dat ik schrijfster wilde worden. Ik schreef thuis schriften vol met verhalen. Op school vond ik opstel schrijven heel leuk, maar ik kreeg vaak het commentaar dat ik me niet goed aan de opdracht had gehouden. Zo moest ik een keer een opstel schrijven over een noodlanding. Een noodlanding vond ik helemaal niet interessant, vliegtuigen wel een beetje. Mijn opstel ging over een meisje dat met het vliegtuig op vakantie ging en daar een nieuwe vriendin leerde kennen. Die vriendschap vond ik veel leuker dan die noodlanding en daarom ging het verhaal vooral daar over. Ergens in het opstel schreef ik nog wel met een paar zinnen ‘dat ze onderweg ergens een noodlanding kregen, maar toen dat weer opgelost was, gingen ze weer verder.’ En mijn verhaal ging ook weer verder over de opbloeiende vriendschap.
Dat was niet helemaal de bedoeling, schreef mijn meester eronder.

Ook dacht ik toen nog niet goed na of een verhaal wel echt gebeurd kon zijn. Zo kreeg ik een keer de opdracht om een verhaal te schrijven over een misdaad dat door een journalist geschreven was. Mijn verhaal ging over een jongen die net deed alsof hij een meisje aardig vond, maar eigenlijk wilde hij haar huis binnendringen en daar iets stelen. Het meisje trapte erin en de jongen pikte spullen uit haar huis. (Ik dacht dat het sieraden waren, maar dat weet ik niet zeker meer). Ik sloot mijn verhaal af met de opmerking dat niemand ooit geweten heeft dat deze jongen het gedaan had.
Mijn meester (dezelfde als het noodlandingsverhaal) schreef eronder ‘Kan dit door een journalist geschreven zijn, denk je?’
Pas toen bedacht ik dat dit natuurlijk helemaal niet kan.
Op school zijn zulke fouten niet zo erg. Je gaat naar school om iets te leren en dan hoef je het nog niet zo goed te kunnen.
Als je een echt boek schrijft, dan moet je natuurlijk wel goed nadenken of alles wat je opschrijft ook echt klopt.

Nu werk ik inmiddels al heel veel jaren.

Mijn hobby is natuurlijk boeken schrijven, maar ik heb nog meer hobby’s. Ik houd ook van spelletjes doen, legpuzzels maken, wandelen en zwemmen.

Wat je verder misschien wilt weten:

Lievelingseten: Patat, boerenkool met worst (wel van de Hema), en broodjes gezond.
Lievelingskleur: Paars.
Lievelingsgetal: 978 90 331 2702 1